Case: Crown Seafood A/S

Udfordringen

Crown Seafood A/S er en leverandør af skaldyr. Selvom virksomheden i forvejen havde et ganske fornuftigt produktionsflow, var der alligevel et ønske om at få et mere nuanceret overblik baseret på data.

Kunne der være noget man overså i dagligdagen, eller var der noget der kunne forbedre og effektivisere produktionen. Det var med den tanke at StopStats kom ind i billedet.

StopStats implementeres nemt og hurtigt

parallax background

Løsningen

Vi fik gennemgået Crown Seafood’s situation og fandt frem til flere steder hvor der kunne gribes ind. Der var to primære fokusområder:

Varenumre – kg/time, spild, overvægt og mandskab
Normeret tid for opstart, ordreskift, formatskift og nedlukning

Selve StopStats løsningen blev som altid tilpasset virksomheden og dens behov. Medarbejdere blev oplært i løsningen og testfasen blev påbegyndt. Her blev man klogere og valgte at lave et par finjusteringer af dataopsamlingen inden det hele endeligt blev implementeret i produktionen.

Efter den indledende periode med dataopsamling, var det tid til analyse af de første nye data. Her fandt Crown Seafood flere steder i produktionen hvor der var oplagte muligheder for optimering.

…allerede her begyndte StopStats at vise sit værd.

Udbytte

Tilbage står Crown Seafood med en række værdifulde data, der giver et bedre indblik i produktionen. En række af de første løsningsforslag blev implementeret umiddelbart efter dataanalysen. Tidsforbruget på flere daglige arbejdsopgaver – som f.eks klargøring af linje og rengøring – er nedbragt med ca. 33%.


Der blev efterfølgende implementeret forskellige tiltag, så produktionslinjerne for alvor kunne optimeres. Ved sammenligning med tidligere produktionskørsler viste det forbedringer i effektiviteten på store 2-cifrede procenter. Det betyder mindre spildtid og mere tid til effektivt arbejde.

Dataopsamlingen har medvirket til, at adskillige papirgange er blevet fjernet. Det betyder at alle data er tilgængelige digitalt, med store administrative besparelser til følge. En yderligere bonus ved implementeringen er, at virksomheden nu også har et solidt grundlag til at kunne lave efterkalkuler.

Det kom bag på os hvor nemt og hurtigt implementeringen af StopStats løsningen forløb. Oplæringen af medarbejderne og de få ændrede processer, der fulgte med, gik også helt smertefrit. StopStats har givet os og giver stadig konkrete data og tal på hvor i produktionen, der løbende er større eller mindre behov for forbedringer.

Marcus Uhre Jensen - Produktionsansvarlig

Fordele og resultater:

Mere effektivt produktionsflow
Tidsmæssige besparelser i administration
Overordnet optimering på produktionslinjerne
Digitalisering af papirgange – færre fejl
Bedre styr på sporbarhed og dokumentation